2013. július 25.

Mozarellás, húsos ravioli, gombás paradicsomos szósszal.


Hozzávalók:

Tésztához:
300 gramm búzaliszt
3 tojás
Töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
300 gramm darált hús
bors
oregánó
bazsalikom
150 gramm mozarella
Mártáshoz:
400 ml sűrített paradicsom
kevés víz
só, bors
bazsalikom
4-5 fej gomba
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Először alaposan gyúrjuk össze a tésztát, a tenyerünkkel segítségével.
Formázzunk kis gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd tegyük félre.
Vágjuk apróra a hagymát, és a kókuszzsírban pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a darált húst és pároljuk együtt a hagymával míg a hús ki nem fehéredik.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá oregánót és friss bazsalikomot, addig főzzük,
míg el nem fövi a levét.
Miután kihűlt keverjük hozzá a lereszelt mozarella sajt 3/4-ét.
Tegyünk fel forrni egy lábasban vizet, tegyünk bele egy kis sót.
Az előkészített tészták közepére a raguból halmozzunk kupacokat, majd a fedjük le, 
egy másik lappal a tetejüket és villával nyomkodjuk körbe a szélét.
Ha a víz felforrt, a raviolikat 5-10 perc alatt főzzük ki.
Közben a mártáshoz reszeljük le a fokhagymát, és egy kis zsiradékon a felszeletelt gombával együtt pároljuk.
Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kevés vizet és fűszerezzük sóval, 
borssal, pirospaprikával és apróra vágott bazsalikommal.
Tálalásnál a maradék mozarella sajttal szórjuk meg a tetejét és díszítésnek helyezzünk a tetejére bazsalikomot.

Jó étvágyat hozzá! :)





Az receptet marka boszikonyhája és rita konyhájának keverékéből raktam össze. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése