Hozzávalók:
♥
Tésztához:
300 gramm búzaliszt
3 tojás
só
Töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
1 ek kókuszzsír
300 gramm darált hús
só
bors
oregánó
bazsalikom
150 gramm mozarella
Mártáshoz:
400 ml sűrített paradicsom
kevés víz
só, bors
bazsalikom
4-5 fej gomba
2 gerezd fokhagyma
♥
Elkészítése:
Először alaposan gyúrjuk össze a tésztát, a tenyerünkkel segítségével.
♥
Formázzunk kis gombócokat és nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd tegyük félre.
♥
Vágjuk apróra a hagymát, és a kókuszzsírban pirítsuk meg.
♥
Adjuk hozzá a darált húst és pároljuk együtt a hagymával míg a hús ki nem fehéredik.
♥
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá oregánót és friss bazsalikomot, addig főzzük,
míg el nem fövi a levét.
♥
Miután kihűlt keverjük hozzá a lereszelt mozarella sajt 3/4-ét.
♥
Tegyünk fel forrni egy lábasban vizet, tegyünk bele egy kis sót.
♥
Az előkészített tészták közepére a raguból halmozzunk kupacokat, majd a fedjük le,
egy másik lappal a tetejüket és villával nyomkodjuk körbe a szélét.
♥
Ha a víz felforrt, a raviolikat 5-10 perc alatt főzzük ki.
♥
Közben a mártáshoz reszeljük le a fokhagymát, és egy kis zsiradékon a felszeletelt gombával együtt pároljuk.
♥
Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kevés vizet és fűszerezzük sóval,
borssal, pirospaprikával és apróra vágott bazsalikommal.
♥
Tálalásnál a maradék mozarella sajttal szórjuk meg a tetejét és díszítésnek helyezzünk a tetejére bazsalikomot.
♥
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése