2013. július 12.

Sacher torta


Hozzávalók
17 dkg étcsokoládé
17 dkg vaj
10 dkg xilit
2 tojás
1/2 kk sütőpor
10 dkg liszt
1,5 dkg kakaó
1 kk szódabikarbóna
baracklekvár
csipet só

Elkészítése

Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk egy csipet sót és verjük kemény habbá.
A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, keverjük hozzá 13 dkg puha vajat, kakaót és 5 dkg reszelt étcsokoládét.
A felvert habot adjuk a kakaós masszához, majd keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és szódabikarbónát.
Öntsük a masszát a kivajazott 18 cm-es tortaformába, egyenletesen oszlassuk el. 
180 °C-on kb. 30-35 percig süssük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Vízszintesen vágjuk ketté a tortát és baracklekvárral kenjük meg mindkét belső oldalát, majd fordítsuk össze a két lekváros felületet. Vékonyan kenjük meg a torta tetejét és oldalát is a lekvárral, hagyjuk pár percig, amíg kissé beszívódik.
Ezalatt vízgőz fölött olvasszuk meg a maradék csokoládét, adjunk hozzá 4 dkg vajat és egy evőkanál vizet.
Csurgassuk a torta közepére a folyékony csokoládét, majd az pereme felé egyenletesen oszlassuk el, oldalát is kenjük meg vele.



1 szelet = 340 kCal

Jó étvágyat hozzá! ;)

A receptet a nosalty.hu oldalán találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése