2015. január 8.

Mákos pozsonyi kifli

Hozzávalók
Tésztához:
40 dkg liszt
1/2 kk sütőpor
15 dkg vaj
50 g xilit
csipet só
3 gramm élesztő
2 tojás sárgája
3 ek tejföl
Töltelékhez:
35 dkg mák
0,7 dl forró víz
15 dkg xilit
fél citrom reszelt héja
2 ek baracklekvár



Elkészítése

Morzsoljuk szét a tálban  a sütőporral elkevert lisztet a vajjal.

Adjunk hozzá 50 gramm xilitet, az élesztőt és a csipet sót.

Végül gyúrjuk össze a tojások sárgájával és a tejföllel.

Letakarva 1 órát pihentessük.

Ezalatt készítsük el a mákos tölteléket: egy tálba tegyük a mákot, a forró vízzel, adjuk hozzá a maradék cukrot, fél citrom héját és a baracklekvárt, majd kavarjuk alaposan el.

Miután a tészta kipihente magát, 20 kis golyóra elosztjuk.

Oválisra lapogatjuk, közepére tölteléket kanalazunk.

Csavarjuk fel úgy, hogy a tölteléket befedje a tészta, formáljunk kiflit belőle.

Sorakoztassuk őket sütőpapírral lefedett tepsire, és kenjük le a tetejüket tojással.

Fél óra pihentetés után előmelegített 180 °C sütőben 23-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


1 db = 268 kCal

Pohár tejjel mennyei ;)
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése