Az eredmény pedig mennyei, KÖNNYŰ(!) és finom. ;)
Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
4 tojás
200 g darált dió
2 ek víz
1/2 tk szódabikarbóna
150 g puha vaj
3 érett banán
50 g étcsokoládé (min. 70%)
szeletelt mandula
♥
A tojás sárgáját és fehérjét külön habbá verjük 1-1 evőkanál vízzel.
A sárgáját óvatosan beleforgatjuk a fehérjébe
A szódabikarbónával összekevert darált dió is a tojásos habba forgatjuk.
18 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát bele öntjük.
160 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig elkészítjük a banános masszát, a puha vajat habbá verjük, és az érett banánokat villával összetörjük, amit alaposan a vajhoz keverünk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
A tortát két lapra vágjuk, az alsó felét megkenjük a banános krémmel, és a csoki felével.
Ráhelyezzük a másik lapot, és bevonjuk az egész tortát a banános krémmel, a tetejét pedig a maradék csokival és szeletelt (kézben összemorzsolt) mandula béllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése