2016. május 3.

Házi pizza 30 perc alatt!

Mi történik akkor, ha az ember házi pizzát akar fogyasztani, de azonnal?
Házi pizzát készít, de azonnal! :)
A recept nem egy nagyon bonyolult valami és a célnak is tökéletesen megfelel, ha az ember ebédre házi pizzát óhajt fogyasztani, ami valljuk be, nagyon jó dolog. Laktató és finom.



Ami a recept bonyolultságát illeti, nagyon egyszerű. Kell hozzá 400 gramm liszt (én ebből 100 grammot teljes kiőrlésű lisztből csaltam bele), 1 kávéskanál só és bizony cukor is az 50 gramm élesztő miatt. Valamint 2 evőkanál (ha lehet) olíva olaj és annyi langyos víz, amennyit a tészta felvesz és jól gyúrható nem lesz.


Először a lisztet az élesztővel összemorzsoljuk majd hozzá adjuk sorba a többi hozzávalót, só, cukor, olaj majd végül a vízzel jól összedolgozzuk. 
A tepsit olívaolajjal vagy sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát akkorára nyújtjuk ki , hogy az majd szépen ellepje a tepsinket. 
A sütőt előmelegítjük  200 °C-ra amíg a pizzát meghintjük minden jóval.
Mi ez esetben paradicsomos alapot használtunk: 140g sűrített paradicsom, szalámi, vörösbab, gomba, mozarella, reszelt trappista sajt és pepperóni.
20 perc alatt a sajt gyönyörűen ráolvad és a tészta is kellemesen megsül. Egy ekkora adag 4 embert meg tud laktatni. Jó étvágyat hozzá. ;)

 

Tápanyag érték 1 adag tésztára feltét nélkül: 

119,5 gramm = 425 kCal

Fehérje: 12.21
Szénhidrát: 72.85
Zsír: 8.52

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése