2016. május 3.

Körtés pite

Egyik kedvenc gyümölcspite receptemet már számtalanszor kipróbáltam különböző gyümölcsökkel, most a körte volt soron. Nagyon hamar kész van, és borzasztóan könnyű elkészíteni.



Hozzávalók 16x26 cm tepsihez:

2 tojás
100 gramm nádcukor
0,5 dl kókuszolaj
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
100 g liszt (50g finom-, 50g zabpehelyliszt)
0,5 dl tej
3-4 körte

   

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, teljesen tetszőleges sorrendben. Én általában a lisztet kimérem, hozzáadom a száraz majd a nedves hozzávalókat. A sütőt előmelegítem 175 °C-ra. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm bele a masszát. A körtéket megmosom, négy felé cikkezem, a magházat kivágom és szeletekre vágom. A tésztába sűrűn egymást érve rakosgatom bele a körte szeleteket. Nem lehet elég sűrűn rakni, így is úgy is a tészta győz, és felemelkedve beteríti a körtét, ezért bátran lehet rakosgatni, akár 2 rétegben is gyümölcsöt. Kb 25 percig, tűpróbáig sütjük, és ha kész frissen tálalva porcukorral, körtével díszítve tálaljuk. Mennyei lakoma. ;)


1 szelet ~ 48 gramm = 90 kCal

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése