Hozzávalók 4 (vagy 6) darab vegán browniehoz:
1 csésze (100g) dió
1 csésze (100g) mag nélküli aszalt datolya
3 ek. kakaópor
csipet só
Az elkészítése pofonegyszerű.
1. Először a dió nagy részét egy aprítóban teljesen szétmorzsolom
2. hozzáadjuk a csipet só, kakaót
3. fokozatosan adagoljuk a masszához a datolyát
A végén egy könnyen tapadó morzsás tésztát kapunk. A maradék diót késsel durvára aprítjuk, és jól belekeverjük a tésztába úgy, hogy mindenhova jusson. Egy kis formát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát (1-1,5 cm vastag legyen a tészta), majd a mélyhűtőben 2 órát pihentessünk, és már kész is a finom egészséges vegán brownie. ;)
100g brownie tartalmaz:
426 kCal
Fehérje: 13g
Szénhidrát: 36g
Zsír: 26g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése